Заштита животне и радне средине

Свет више није онакав какав би смо желели. Природа више не може да буде у служби човека већ човек мора да је чува и штити. Одрживи развој животне средине и поштовање процедура данас су слово „А“ у азбуци радног процеса сваког сваког озбиљног пословног система.

Управо ту и јесте и шанса студената, будућих инжењера заштите животне средине, за којима постоји реална потреба у привреди.

Атрактиван студијски програм комбинован са бројним пројектима и активностима креира нова знања и вредности којима се руководимо и којима учимо друге.

Од 2015. године ВШАР је прва високошколска установа у Србији, која је стекла међународни статус Еко школе.

Заштита животне средине је свестран позив будућности који је истовремено веома привлачан. Постоји широк спектар могућности за запослење у овом домену, чему доприноси и чињеница да је у многим организацијама овакав профил стручњака законски обавезан.

Наставни процес је савремен, са акцентом на практичној настави и изради еколошких пројеката. Уз студије на овом програму као и на осталим програмима ВШАР мoryћe је стицање ECDL сертификата (Европски признат сертификат руковања рачунарима).

Број уписних места

Студијски програм

Буџет*

Самофинансирање

Збир

Заштита животне и радне средине 15 25 40

*број буџетских студената је одобрен од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Сазнај више ↓

Циљеви студијског програма:

– да се студентима пруже примењива и актуелна знања о међусобном утицају људи и окружења која могу потенцијално постати ризична или довести до услова у животној средини који се тешко могу отклонити, а све у складу са европским и националним приоритетима и потребама друштва. При том, нагласак је на савременом интерактивном приступу настави, уз активно учешће студената у настави и практичним задацима.

Сврха студијског програма:

– Образовање студената за професионални рад на пословима и задацима организовања и спровођења система заштите животне средине,
– Обезбеђење стручног кадра из области заштите животне средине, чије је знање базирано на савременим достигнућима науке о животној средини,
– Допринос развоју личне одговорности и хуманистичког погледа на заштиту и унапређивање животне средине,
– Стицање компентенција које су друштвено оправдане и корисне, јер је угрожавање и заштита животне средине глобални, али и национални проблем који решавају образовани кадрови из ове области,
– Образовање стручног кадра у складу са националним приоритетима и потребама друштва у области животне средине, посебно у привредном сектору.

Додатне информације ►

 


Примај новости о ВШАР на свој е-маил