5 радионица одсека за дизајн

У периоду од 20. маја до 03. јуна 2017. у оквиру манифестације “Ноћ музеја” у галерији “Александар Алек Ђоновић” у Аранђеловцу биће организовано пет бесплатних ликовних радионица од стране одсека за Дизајн на Високој школи струковних студија у Аранђеловцу – ВШАР. Том приликом биће изложени и радови студената са истог одсека.

На радионице могу да се пријаве сви матуранти средњих школа слањем својих података путем странице за пријаву која је наведена у продужетку или на мејл danijela.mladenovic@vsar.edu.rs .

Радионице ће водити професори са одсека за Дизајн на ВШАР. Термин радионица је од 12:00 до 16:00 часова, а одвијаће се у галерији “Александар Алек Ђоновић” у парку Буковичке Бање. Број учесника за учешће у радионици је ограничен.Радионице


Пастел

проф. Бранко Боловић
31. мај и 01. јун

Радионица омогућава полазницима да раде у техници сувог пастела на папирима у боји малог формата, са слободним темама.

Керамика

проф. Бранислав Спасојчевић
24. и 25. мај

Полазници могу да се упознају са основама технике рада на грнчарском точку, као и да сазнају о алатима и уређајима за израду предмета од керамике.

Папир

проф. Данијела Младеновић
26. мај и 02. јун

Полазници учествују у ручној изради папира и прављења предмета од папир маше-а (папирне каше).

Колаж

проф. Јасна Јелић Обрадовић
29. и 30. мај

Радионица подразумева израду колажа на формату по избору. Приликом израде користе се подлоге од папира на које се лепе различите врсте папира (старе новине, магазини у боји, натрон папир, колаж папир…).

Мозаик

проф. Владан Мартиновић
22. и 23. мај

Полазници могу да упознају технику грађења слике помоћу слаганих коцки направљених сечењем различитих врста обојеног камена, као и процес рада од цртања скице, преко преношења скице на картон до слагања и лепљења мозаичких коцкица.Пријави се одмах и научи нешто ново!


Изложба студената ВШАР

Током трајања радионице, у оквиру традиционалне манифестације Ноћи музеја, у галерији “Александар Алек Ђоновић” биће изложба радова студената са одсека за Дизајн на ВШАР.Том приликом полазници радионице могу се ближе упознати са креативним радовима студената на студијском програму Дизајн на ВШАР, који ове године бележи деценију свог постојања.

Сазнајте више о изложби овде ►

Позивамо вас да посетите изложбу и пријавите се на креативне радионице одсека за Дизајн.