СЛАТКО-СЛАНА ПОСЕТА ВШАР КОМПАНИЈИ “Swisslion – Таково” у ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

Компанија “Swisslion – Таково” из Горњег Милановца, представља империју у области производње квалитетне и здраве хране.

Примена модерне технологије и врхунског знања, као и непрекидни процеси њиховог усавршавања, поставили су високе стандарде пословања, живљења и рада у у овој компанији коју су у оквиру стручне посете обишли студенти I и II године студијског програма „Технологија хране и гастрономија“ ВШАР, у петак 16. новембра.

Према речима посетилаца, посета је била садржајна, а домаћини гостопримљиви.

Произвођачко друштво “Swisslion – Таково” Д.О.О., огранак Вршац, запошљава 460 радника, од чега 350 у производњи.

Производња је организована у 6 производних погона на 9 производних линија. Линије за производњу и паковање су аутоматизоване или полуаутоматизоване са малим учешћем мануелног рада.

Дневни капацитет производње у погонима “Swisslion – Таково” је и до 100t, зависно од структуре производа и паковања.

Током једнодневне посете и обиласка, студенти ВШАР сагледали су следеће производне линије и упознали се са технологијом:

  1. Производње супа из кесице и супа – коцка,
  2. Производњe кашастих воћних сокова из полупроизвода-воћне каше, као и бистрог воћног сока из концентрисаног воћног сока,
  3. Производњe сланог програма (штапићи, крекери, переце,…),
  4. Производњe слатког програма (вафла-наполитанки, чоколадираних наполитанки, филованог кекса),
  5. Производње течног еурокрема, еуроблока, бајадера,…).
СЛАТКО-СЛАНА ПОСЕТА ВШАР КОМПАНИЈИ “Swisslion – Таково” у ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ