In memoriam

мр Миодраг Миладиновић
(06.11.1931. – 25.04.2005.)

Проф. др Душан Буцало
(08.07.1954. – 14.10.2009.)

Коста Филиповић
(12.07.1926. – 13.05.2010.)

 

 

 

мр Милун Миљковић

У среду 9. јануара 2019. године у 69. години живота, преминуо је
дугогодишњи професор Високе технолошке школе струковних
студија у Аранђеловцу, мр Милун Миљковић из Младеновца. Остаће
упамћен као неприкосновени познавалац науке и преносилац знања
из области машинства, али оно по чему ће га многобројне генерације
студената и запослених носити у срцу јесте његов непревазиђени
таленат за шалу и хумор, увек и на сваком месту.
У тренутку смрти, мр Милун Миљковић био је супруг, отац троје
деце и деда бројним унуцима.
Мр Милун Миљковић сахрањен је јуче, 10. јанура 2019. године на
Новом гробљу у Младеновцу у присуству многобројних чланова
породице, рођака, пријатеља, колега…

Била је част познавати га !

Николa Перишић

На огромну жалост свих који су га познавали, објављујемо да смо данас 12. априла 2020. године у 51. години живота, изгубили изузетног пријатеља и колегу, Николу Перишића – Кокана.

У нама ће заувек остати неизрецива туга и жал за добротом и осмехом којима је зрачио. Иза себе је оставио кћерку и супругу.

Бранислав Спасојчевић

Данас је, у 67. години живота, преминуо  уважени колега и дугогодишњи наставник из поља уметности, Бранислав Спасојчевић, изузетан и посвећен педагог, дизајнер и уметник.

Бане је несебично и на себи својствен начин уводио студенте у све лепоте примењене уметности, света керамике и дизајна. Студентима је знао да открије све вештине и подели своје богато искуство у свим сегментима, од избора материјала до готовог производа, увек додајући неку занимљиву причу. У школском атељеу, увек су се чули звуци доброг џеза у комбинацији са звуком точка, смеха и увек опуштене и надахнуте атмосфере за стварање нечег употребног, квалитетног и лепог. Остаће нам свима у живописном сећању његова аутентична појава, као и страст са којом је од комада глине правио уметничко дело. У свом  радном веку, који је провео у Високој технолошкој школи у Аранђеловцу од самог оснивања студијског програма Дизајн, био је изузетно драг и цењен колега, признат као врстан педагод и значајан као интернационални ликовни уметник.

Бранислав Спасојчевић је дипломирао на тему: „Керамички дизајн” на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду. Учествовао је на многобројним изложбама керамике у земљи и иностранству. Био је дугогодишњи сарадник и селектор Смотре уметности Мермер и звуци.

Због епидемиолошке ситуације и поштовања свих прописаних и неопходних мера, Бранислав Спасојчевић биће сахрањен  у кругу породице.