Додатне информације

Стечени стручни назив

Након окончања студија студент стиче 180 ЕСПБ и звање Струковни менаџер туризма и угоститељства.
Настава се реализује активним методама и укључује: предавања, вежбе, теренску наставу, стручну праксу, семинарске радове, консултације. На трећој години студија предвиђен је обавезан предмет Стручна пракса чији је циљ да студенти успешно савладају, усвоје и примене теоријска знања из одређених предмета, односно да се оспособе за практично обављање пословних операција у туристичким и угоститељским предузећима и организацијама.

На следећем линку преузмите Књигу предмета која садржи детаљан садржај програма и предмета у PDF формату:

Књига предмета


Спецификација обавезних предмета

I година

  1. Енглески језик 1
  2. Mенаџмент
  3. Основи информационо – комуникационих технологија
  4. Социологија савременог друштва
  5. Основи економије
  6. Основи организације
  7. Увод у туризмoлогију и угоститељству

II година

  1. Вероватноћа и статистика
  2. Менаџмент људских ресурса
  3. Економика туризма и угоститељства
  4. Туристичка географија
  5. Енглески језик II
  6. Предузетништво у туризму и угоститељству
  7. Управљачко рачуноводство у туризму и угоститељству
  8. Основе квалитета

III година

  1. Маркетинг у туризму и угоститељству
  2. Посебни облици туризма
  3. Шпански језик
  4. Менаџмент туристичких дестинација
  5. Стручна пракса

Листа изборних предмета

Предмети изборног блока 1
  1. Основи животне средине у туризму и угоститељству
  2. Електронско пословање
Предмет изборног блока 2
  1. Управљање пројектима
  2. Увод у информационе системе
Предмет изборног блока 3
  1. Историја уметности
  2. Сарадња и партнерство у туризму
Предмет изборног блока 4
  1. Примена географских информационих система у управљању животном средином
  2. Анимација традиционалних заната
Предмет изборног блока 5
  1. Интернет сервис и веб дизајн
  2. Систем квалитета
Предмет изборног блока 6
  1. Санитарна исправност хране и пића
  2. Менаџмент специјалних догађаја

Завршни рад


Припреми се за упис, сазнај шта ти је све потребно

Више о упису ►