Стечени стручни назив:
Након окончања студија студент стиче 180 ЕСП бодова и звање Струковни инжењер технологије. У међународним односима ова титула одговара титули Bachelor.
Настава се реализује активним методама и укључује: предавања, лабораторијске вежбе, стручну праксу, семинарске радове, консултације. На првој и трећој години студија предвиђено је похађање обавезног предмета Стручна пракса у угоститељским објектима чији је циљ да студенти стечена теоријска знања практично примене.
Спецификација предмета
Р. бр. | Шифра | Назив предмета | Семестар | |||||
1 | МАТ | Математика | 1 | |||||
2 | ЕН1 | Енглески језик | 1 | |||||
3 | ИКТ | Основе информационо-комуникационих технологија | 1 | |||||
4 | ОНХ | Општа и неорганска хемија | 1 | |||||
5 | СП1 | Стручна пракса 1 | 2 | |||||
6 | ФИЗ | Физика | 2 | |||||
7 | ОГА | Основе гастрономије | 2 | |||||
8 | ХТХ | Хемијска технологија | 2 | |||||
9 | ОХБ | Органска хемија са биохемијом | 2 | |||||
10 | КХЕ | Колоидна хемија | 3 | |||||
11 | ОПТ | Основе прехрамбене технологије | 3 | |||||
12 | Изборни блок 1 | |||||||
ТМС | Токсичне материје у животној средини | 3 | ||||||
МЕН | Менаџмент | 3 | ||||||
13 | ИНА | Инструментална анализа | 3 | |||||
14 | ГАП | Гастрономски производи | 4 | |||||
15 | ДОП | Дифузионе операције | 4 | |||||
16 | ПИП | Пекарство и посластичарство | 4 | |||||
17 | МРБ | Микробиологија | 4 | |||||
18 | Изборни блок 2 | |||||||
ОСТ | Основе термодинамике | 4 | ||||||
ГИЗ | Геоекологија са испитивањем земљишта | 4 | ||||||
19 | ПЖП | Прехрамбени производи животињског порекла | 5 | |||||
20 | ТБН | Технологија безалкохолних напитака | 5 | |||||
21 | НАГ | Националне гастрономије | 5 | |||||
22 | ПБП | Прехрамбени производи биљног порекла | 5 | |||||
23 | Изборни блок 3 | |||||||
УПП | Управљање пројектима | 5 | ||||||
ШПА | Шпански језик | 5 | ||||||
24 | ОСК | Основе квалитета | 6 | |||||
25 | СХП | Санитарна исправност хране и пића | 6 | |||||
26 | Изборни блок 4 | |||||||
ПРЕ | Предузетништво | 6 | ||||||
ЗНР | Заштита на раду | 6 | ||||||
27 | СП2 | Стручна пракса 2 | 6 | |||||
28 | ЗАВ | Завршни рад | 6 |
Припреми се за упис, сазнај шта ти је све потребно